NİÇİN MARKA VEKİLİ ?

Türk Vatandaşı olan gerçek kişiler ya da Türkiye’de yerleşik tüzel kişiler marka başvurusunu bizzat yapabilir. Peki bizzat başvuru yapma hakkı varken niçin vekil aracılığı ile başvuru yapmalıyım?

Öncelikle vekil bu işi profesyonel bir şekilde yapacağı için , 45 sınıf içinde sizin ihtiyacınızı doğru tespit edip doğru sınıfta başvuru yapacaktır. Doğru sınıfta yapılmayan başvuru hiçbir işe yaramaz.

Marka başvurularında sınıf kadar düşündüğünüz marka da önemlidir. Marka vekili sizin düşündüğünüz markanın Türk Patent Kurumunda tescili olup olmadığını, benzer markaların var olup olmadığını araştıracak ve sonucu ve olası riskleri size anlatacaktır. 700.000 civarında tescilli markanın olduğunu ve her yıl da binlerce yeni marka başvurusu yapıldığını düşündüğünüzde marka vekilinin yapacağı ön araştırmanın ne kadar önemli olduğunu çok daha rahat anlayacaksınız.

Marka vekilliği son yıllarda yaygınlaşan bir meslek olup hal arasında daha çok patent firması olarak bilinmektedir. Marka vekilliği profesyonel bir meslek olup, Türk Patent Kurumunda resmi sicilde kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler bu işi yapabilir. https://www.turkpatent.gov.tr/TURKPATENT/attornetsearch/getAddView bu linkten yapacağınız vekil sorgulaması sizin gerçek bir marka vekili ile çalışmanızı sağlayacaktır. Bu linkten hem vekili hem de şirketi sorgulamak mümkündür. Lütfen ödeme yapmadan ve sözleşme imzalamadan önce bu linkten kontrol edin.

Marka vekili sözleşmenin imzalanmasını müteakip en kısa sürede başvurunuzu yapıp , bu konuda size bilgi vermelidir. Marka vekilinin (patent şirketinin) size vereceği başvuru numarası ile Türk Patent Kurumunun internet sitesinden başvurunuzun yapılıp yapılmadığını kontrol edebilirsiniz.

Daimon Patent olarak bizim resmi marka vekilimiz Türk Patent Kurumunda kayıtlı 1490 sicil numaralı Abdülkadir ÖZ olup aynı zamanda şirketimizde Türk Patent kurumuna kayıtlıdır. Daimon Patent olarak aynı zamanda Gaziantep Ticaret Odasına da kayıtlıyız. Şirket politikamız gereği önce markanın tecil edilebilirliği konusunda ücretsiz ön araştırmayı yapıp, bundan sonra başvurumuzu online olarak yapıyoruz. Başvurumuzu yaptığımızı size bildirdiğimiz anda Türk Patent kurumunun resmi web sitesinde,  başvurunuzu görebilirsiniz.

 

MARKA VEKİLİ

AV.ABDÜLKADİR ÖZ

LEAVE REPLY

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir